Squashkage
Squashkage
175 g. fuldkornsspeltmel
60 g. fuldkornsboghvedemel
100 g. kokossukker
2 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. vaniljepulver
¼ tsk. stødte nelliker
¼ tsk. salt
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
200 g. revet squash
1 lille moden banan, moset
1,25 dl. plantemælk, https://www.trohåbogfib.dk/index.asp?loadContent=417122 (xn--trohbogfib-45a.dk)
½ dl. sol og C-vitamin på flaske, https://www.trohåbogfib.dk/index.asp?loadContent=343234 (xn--trohbogfib-45a.dk)
2 spsk. kokosolie, smeltet
1 spsk. raps- eller olivenolie
Bland først de tørre ingredienser, mel, sukker, krydderier, bagepulver og natron. Bland derefter de våde ingredienser i – squash, banan, plantemælk, citrussaft og olie – og rør til det hele er godt blandet, uden at overarbejde dejen.
Dejen fordeles i en springform foret med bagepapir, og overfladen glattes ud, så den er jævn.
Bages ved 175 grader i ca. 55 minutter.
Kagen kan fint serveres, som den er, men skal der gøres lidt ekstra ud af serveringen, kan kagen pyntes med pærecreme, https://www.trohåbogfib.dk/index.asp?loadContent=370856 (xn--trohbogfib-45a.dk) og drysses med hakkede nødder.